Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Tarafın Sağlık Çalışanlarına İftar Programı Düzenlendi
24 Mayıs 2019

İl Sağlık Müdürümüz Dr. Öğrt. Üyesi Erkan HİRİK ve beraberindeki heyet Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 23 Mayıs 2019 da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu' nda sağlık çalışanlarına verdiği iftar yemeği programına katıldı.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi' ndeki Sergi Salonu' nda yapılan iftar programında davetlilere seslenen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, sağlık çalışanlarının istihdamı, sağlık alanında yapılan yatırımlar ile bölgesel ve küresel meselelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, son 17 yılda Türkiye'deki mevcut hastanelerin büyük bölümünün yeniden yapılarak, hastane sayısının 1536'ya çıkarıldığını belirtti. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, “Hastanelerimizin yatak sayısını iki katı artırarak 238 bine çıkarttık. MR cihazı sayısını 58'den 892'ye, tomografi cihazı sayısını 323'ten 1216'ya, diyaliz makinesi sayısını 4 bin 900'den 17 bin 330' a yükselterek teşviş ve tedavi imkanlarını genişlettik. Ambulans sayımızı bugün tamamı yeni olmak üzere 618'den 5 bin 148' e ulaştırdık” dedi.