Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Eğitimi
01 Mart 2022

YENİDOĞAN CANLANDIRMA PROGRAMI (NRP) EĞİTİMİ
Asfiksiye bağlı ölümlerin ve sekellerin önlenmesi amacıyla 1998 yılından bu yana Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) yürütülmektedir. Program kapsamında yurt çapında doğum salonunda çalışan ve yenidoğana yönelik girişimde bulunan tüm sağlık çalışanlarının standart bir canlandırma uygulayabilmesi için gerekli bilgi ve becerilerle donatılması amacıyla Yenidoğan Canlandırma Uygulayıcı Eğitimleri gerçekleştirilmektedir.
Bu kapsamda ilimizde 22/23/24 Şubat tarihleri arasında, Yeni doğan Canlandırma Programı (Neonatal Resusitasyon Programı) NRP Eğitimi yapılmıştır. İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Erkan Hirik, İl Sağlık Müdürlüğü ve Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi yöneticilerinin katılımlarıyla, Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda yapılan eğitimin kapanış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Erkan Hirik; “Neonatal Resüsitasyon Eğitiminin öneminden söz ederek, eğitimi alacak hekim ve personelin sahada bebekleri yaşatmak için gösterdikleri çabada kendilerine çok yardımcı olacağı ümidinde olduğunu belirtip, kursiyerlere ve eğitim organizasyonunda görev alan NRP eğitimcileri Yenidoğan Uzm. Nuriye Aslı MELEKOĞLU, Dr. Selma AYDIN FELEK, Ebe Yeliz TANBERK, Ebe Şenay KILINÇ, Ebe Pembe POLAT AYGÜN’ e katılımları için teşekkür ederek hediyelerini takdim etti.
NRP eğitimi.jpg
NRP eğitimi 1.jpg