Bebek Dostu Kuruluş Değerlendirmesi Yapıldı
17 Temmuz 2024

Tüm bebekler ve çocuklar sağlıklı olmak ve sağlığını korumak için yeterince beslenme hakkına sahiptir. Emzirme ise bebeklerde ve çocuklarda bu hakkı sağlayan en ideal yöntemdir. Emzirmenin korunması, özendirilmesi, desteklenmesi ve hatalı emzirme uygulamalarının önlenmesine yönelik olarak anne sütünün teşviki ve bebek dostu sağlık kuruluşları programı yürütülmektedir.
Bu program kapsamında Halk Sağlığı hizmetleri ÇEKÜS biriminde görevli ebe Nilay Yaşar ve bebek dostu il sağlık kuruluşları ulusal değerlendirmecisi ebe Burcu Genç tarafından Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Özel Neon Hastanesinde “Bebek Dostu Kuruluş” değerlendirmesi yapılmıştır.

• .